Välkommen trädgårdssäsongen 2024

Nytt år, en ny trädgårdssäsong och en ny blogg. Trädgårdssäsongen 2024 startar liiite bättre än förgående säsonger då jag från och med NU får dela med mig av min trädgård, min dahliakärlek och nya projekt med er här på OhGarden.

Ett nytt år känns alltid som en nystart tycker jag. En nystart i den bemärkelsen att jag har ett helt nytt år att förvalta på bästa sätt. Tankarna går väldigt snabbt till trädgården och det hinner knappt bli 1:a januari innan skissblocket kommer fram och inventering av fröer startar. Jag får höra från “folk” att jag är kanske lite nördig när det gäller sommarblommor och främst dahlior. Och här är jag gärna en nörd, en trädgårdsnörd ut i fingerspetsarna.

Vem är då jag?

Jo Therése heter jag. Fyllde 40 år förra våren, bor i en villa söder om Kalmar i zon 1 med min man och våra två barn. Mitt trädgårdsintresse tog fart för 13 år sedan då vi köpte vårt hus. Men i grunden kommer den direkt från min pappa. Vi är lika “nördiga” i trädgård och blommor båda två, och kan sitta länge i deras växthus och diskutera odling, sorter och gödsel. Och om det är något jag behöver råd om så är det min första källa jag går till.

Att odla blommor och ätbart har enbart ökat sen den dagen då vi blev med trädgård. Och för några år sedan kom dahliorna in i mitt liv. Denna fantastiska blomma som tog mig med storm. Och vad säger man, gammal kärlek rostar aldrig. Så är nog fallet för mig. Men som tur kan man inte få för många favorit och sommarblommor så som zinnia, rosenskära, praktvädd, flox och massa andra guldkorn har fått en varm plats i hjärtat.

Med trädgården och blomkärleken växte tanken att det hade varit väldigt härligt att få dela med sig av buketterna som trädgården producerar varje säsong. Så för två år sedan gick en liten dröm i uppfyllelse, min blomsterkiosk! Vilket är ett riktigt lyckopiller för min del. Jag får dela med mig av något som jag älskar, men också binda buketter som har blivit något av en terapi för mig.

Här på min bloggsida kommer ni under våren att få läsa om årets frösådder, hur vi gjorde vår köksträdgård, hur jag förkultiverar mina dahlaknölar bland mycket annat.

För mig har trädgårdssäsongen redan börjat och i år med ett stort PLUS, nämligen tillsammans med er och OhGarden.

Förresten, vill ni se vad jag har för dahlior eller sommarblommor i min trädgård just nu, kika in på min sida i appen, Ni hittar mig under Villa Grönska!

Ta hand om er! /Therése Villagronska