Martins Äppelglögg

Första doften av en varm och go glögg får julkänslorna att spira.
Här kommer ett superenkelt glöggrecept med äppelsmak.

Du behöver:
3 krm hela kardemummafrön
1 liter äppelmust (ta en torr must om du vill ha det mindre sött, ha i en skvätt honung om du vill ha det toksött)
2 cm färsk ingefära
2 tsk hela nejlikor
4 st kanelstänger
3st pomeransskal

Häll i all must i en kastrull och värm på. Mortla kardemummafröna lätt. När musten börjar sjuda häller du i resten av alla ingredienser.
Låt sjuda i ca 20-30 min. Smaka av. Om du vill ha den sötare kan du hälla i lite honung när glöggen fått svalna av. Sila vätskan genom en finmaskig sil och tappa sedan upp glöggen i en rengjord steriliserad flaska.
Spetsa med en fin rom, mörk eller ljus, för att få en alkoholglögg.

Ha en underbar jul och njut ordentligt av äppelglöggen!